[prima pagina][adauga rss] Lista site-uri inscrise
pag 1   pag 2    pag 3    pag 4    pag 5    pag 6    pag 7    pag 8

pina tirziu asteptind o fata de nichita stanescu cAu trecut 28 de ani de cand poetul Nichita Stanescu a murit. Primaria Municipiului Ploiesti organizeaza in data de 13.12.2011, la ora 11:00, comemorarea a 28 de ani de la trecerea in nefiinta a poetului Nichita Stanescu. Manifestarea va avea loc la bustul ridicat pentru cinstirea marelui scriitor, aflat in parcul din Piata Victoriei, Ploiesti.
Sursa :http://www.iploiesti.ro


Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da, se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui [...]Nichita Stanescu este un poet… is a post from: Statusuri Messenger Noi
Sursa :http://messok.ro


Planete culturale  /  Dana EneNichita Stanescu a fost celebrat chiar in ziua in care ar fi implinit 78 de ani, printr-un dublu eveniment: lansarea albumului "Albastru de Prusia. Despre scriitori si literatura", de catre Editura Casa Radio, si vernisarea expozitiei foto "O dupa-amiaza cu Nichita". O incercare reusita de a deschide o fereastra catre ultimii ani din viata marelui poet. Nascut la Ploiesti, pe 31 martie 1933, Nichita Stanescu s-a stins din viata la numai 50 de ani, pe 13 decembrie 1983, in Bucuresti. Desi s-au scurs 28 de ani de la moartea sa, aura lui continua sa straluceasca, iar cei care l-au cunoscut ii duc dorul. Dovada: minunata seara organizata la Ceainaria Salii de lectura a Teatrului Act, unde cativa prieteni apropiati ai poetului, dar si multi tineri cititori de literatura, s-au adunat sa asculte amintiri legate de Nichita Stanescu. ...
Sursa :http://www.formula-as.ro
"Am fost mustrata ca n-am scris pina acum nimic pe blog. Blogul mi se pare o prostie, dar, cu toate astea adiministratorul m-a atentionat subtil ca, daca sint scriitoare, scrisul, in consecinta, n-ar trebui sa fie o problema. Asa ca scriu acum, cind s-au terminat filmarile si am baut si din "cupa amaraciunii" la petrecerea de final, despre C. Am cunoscut-o in clasa a XII-a. Era o fata extrem de slaba, imbracata in niste blugi galbeni, adusi din Franta, asa cum mi-a spus. Eram la Olimpiada de romana, intr-un an in care ne picase un subiect din Nichita Stanescu. Eu eram tare plictisita si aveam chef sa ma intorc acasa. Am stat linga C. in banca si am privit-o cum se agita, emotionata. Parea o fata constiincioasa si m-am gindit atunci cit de trist trebuie sa fie un om atit de cuminte.
Sursa :http://www.legaturibolnavicioase.ro


clar de inima de nichita stanescu. editura junimea. nr de pagini 272. anul aparitiei 1973
Sursa :http://www.anticariatsophia.ro


cine este din liceul nichita stanescu ploiesti si e dornic sa-si faca prieteni noi? ma gasiti la id :ioneosdbz@yahoo.com;)
Sursa :http://www.tpu.ro


Elena Ceausescu a cerut in mod expres tratarea poetului Nichita Stanescu. In banii de atunci, sotia fostului dictator a cheltuit doua milioane de lei, echivalentul a 25 de masini Dacia 1310.
Sursa :http://www.time4news.ro


am auzit asta dimineata la radio. puyaa il omagiaza pe mihai eminescu intr-o varianta foarte personala!a cum vi se pare? cum ar fi sa-i auzim, sau ma rog, publicul lor sa-i auda,a si pe cantaretii de manele cantand pe versuri ale lui bacovia sau nichita stanescu?
Sursa :http://blog.cristinapocora.ro


stie cineva unde gasesc rezumate pe net pentru niste lecturi? cum ar fi:horea de aron cotrus nichita stanescu vechea intamplare mihail sadoveanu sultanul multumesc tuturor celor care isi fac timp sa raspunda. dau funda! :d .
Sursa :http://www.tpu.ro


Poeziile lui Nichita Stanescu, dar si teorema lui Pitagora iar putea aduce in Cartea Recordurilor. Este vorba despre elevii unui liceu din Ploiesti, care vor sa stabileasca o performanta unica de care sa fie mandru tot orasul.
Sursa :http://www.saloane-infrumusetare.ro
        Suciu Mihai     Nichita stanescu (universul poetic) - Referate la orice ...     Camere web live din Municipiul Ploiesti,Centru     Poezii de Nichita Stănescu     Poezii de Nichita Stanescu - cele mai frumoase poezii    
Politica cookie